Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021

Ψηφιακό Βιβλίο στην ΑΛΓΕΒΡΑ Α’ ΛΥΚΕΙΟΥ

 

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΥΠΑΙΘΑ για την εξέταση στα μαθήματα των Μαθηματικών στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στο Ημερήσιο και Εσπερινό Γενικό Λύκειο, δίνονται στους  μαθητές/τριες τέσσερα (4) θέματα από την εξεταστέα ύλη, με τα οποία ελέγχεται η γνώση εννοιών και ορολογίας, η δυνατότητα αναπαραγωγής  γνωστικών στοιχείων, η ικανότητα εκτέλεσης γνωστών αλγορίθμων, η ικανότητα του μαθητή/τριας να αναλύει, να συνθέτει και να επεξεργάζεται δημιουργικά ένα δεδομένο υλικό, καθώς και η ικανότητα επιλογής και εφαρμογής κατάλληλης μεθόδου. 

Στο παρόν ψηφιακό βιβλίο της Άλγεβρας Α’ Λυκείου περιέχονται για κάθε κεφάλαιο ερωτήσεις κλειστού και ανοιχτού τύπου καθώς και ασκήσεις  που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις και είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για την κατάλληλη προετοιμασία των μαθητών/τριών. Για τα θέματα Β και Δ περιέχονται ασκήσεις από την τράπεζα θεμάτων διαβαθμισμένης δυσκολίας. 

Επίσης, περιέχονται  προσομοιωμένα ανακεφαλαιωτικά Διαγωνίσματα, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ι.Ε.Π. και τη σχετική νομοθεσία για τη δομή, επιλογή  και διάρθρωση των θεμάτων καθώς και οι απαντήσεις των ερωτήσεων και των ασκήσεων.

Σημαντική παρατήρηση: Το βιβλίο αυτό είναι του 2015-16 και περιέχει όλα τα θέματα (Β και Δ) που είχαν τεθεί στην τράπεζα έως τότε. Γι' αυτό υπάρχουν θέματα που περιέχουν και πιθανότητες (που σήμερα είναι εκτός ύλης). Τα θέματα Α και Γ είναι προτάσεις του συγγραφέα Καραγιάννη Ιωάννη (Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών Νομού Δωδεκανήσου, Συγγραφέας).

ΑΛΓΕΒΡΑ Α’ ΛΥΚΕΙΟΥ – ΨΗΦΙΑΚΟ ΒΙΒΛΙΟ τεύχος Α’

ΑΛΓΕΒΡΑ Α’ ΛΥΚΕΙΟΥ – ΨΗΦΙΑΚΟ ΒΙΒΛΙΟ τεύχος Β’


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου