Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023

CINEDU: Ψηφιακή πλατφόρμα κινηματογραφικών ταινιών για τα σχολεία

Του Ισιδώρου Γλαβά

Η Ψηφιακή Πλατφόρμα Κινηματογραφικών Ταινιών για τα Σχολεία CINEDU  ( https://www.cinedu-gfc.gr/ ) παρέχει δωρεάν έναν πλούσιο κατάλογο από τουλάχιστον 92 ταινίες και συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό, για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο). Υλοποιείται από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου που αποτελεί τον κύριο φορέα άσκησης της κινηματογραφικής πολιτικής και εποπτεύεται από το Υπουργείο Πολιτισμού. Το CINEDU στοχεύει να προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία μάθησης και ψυχαγωγίας που θα ενθαρρύνει τους μαθητές να εμπλακούν ενεργητικά στο μάθημα, θα προκαλέσει συζητήσεις γύρω από θέματα που αφορούν παιδιά και εφήβους και θα εισάγει τους μαθητές στον εντυπωσιακό κόσμο του κινηματογράφου και της οπτικοακουστικής παιδείας. 

Για την χρησιμοποίηση του υλικού της πλατφόρμας είναι απαραίτητη η εγγραφή και η δημιουργία ατομικού λογαριασμού από τον ενδιαφερόμενο εκπαιδευτικό. 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Αρχικά, η Διεύθυνση του σχολείου στο οποίο εργάζεστε χρειάζεται να αποστείλει με μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση της αντίστοιχης σχολικής βαθμίδας (dimotiko-contact@cinedu-gfc.gr,   gymnasio-contact@cinedu-gfc.grlykeio-contact@cinedu-gfc.gr) το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κάθε εκπαιδευτικού με την οποία πρόκειται να εγγραφεί. 

Στη συνέχεια, οι ενδιαφερόμενοι  εκπαιδευτικοί του σχολείου μπορούν να αξιοποιήσουν την πλατφόρμα CINEDU, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

1. Δημιουργούν τον λογαριασμό τους με το ονοματεπώνυμο και το email που έχει στείλει το σχολείο, ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο e-learning.cinedu-gfc.gr/login/signup.php 

 2. Όταν εγκριθεί η εγγραφή τους, θα λάβουν προσωπικό μήνυμα επιβεβαίωσης από τη διεύθυνση noreply@cinedu-gfc.gr 

3. Για να συνδεθούν στο περιβάλλον streaming και να προβάλουν ταινίες, θα πρέπει να απαντήσουν στην πρόσκληση για δημιουργία λογαριασμού που θα λάβουν από τη διεύθυνση info@cinedu-gfc.gr  

Περισσότερες οδηγίες εγγραφής και χρήσης μπορείτε να βρείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου