Σάββατο 28 Μαΐου 2022

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών - Υλικό που παρήχθη από δράση Σχ. Μονάδας.

Του Ισιδώρου Γλαβά

Στην παρούσα ανάρτηση διατίθεται στην εκπαιδευτική κοινότητα το υλικό που δημιουργήθηκε το Σχ. Έτος 2021-22 στο πλαίσιο δράσης Σχολικής Μονάδας με τίτλο «Σχεδιασμός και υλοποίηση επιμορφωτικών δράσεων εκπαιδευτικών». Η δράση σχεδιάστηκε, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε την περίοδο Οκτώβριος 2021 έως και Μάιος 2022 από τους εκπαιδευτικούς Γλαβά Ι., Δοργιάκη Ι. και Χολέβα Ε.

Το πρόγραμμα επιμόρφωσης περιλάμβανε τρεις κύκλους:

Ø  φιλολογικά

Ø  μαθηματικά και

Ø  ψηφιακές εκπαιδευτικές πλατφόρμες & παιδαγωγικά.

Οι παρουσιάσεις και οι συζητήσεις έγιναν μέσω της πλατφόρμας webex. 

Η δράση αυτή είχε ως κύριο στόχο - μέσω των επιμορφωτικών συναντήσεων - να ακουστούν σύγχρονες επιστημονικές απόψεις, να αναπτυχθεί γόνιμος διάλογος, να παραχθεί χρήσιμο υλικό και να προαχθεί η επαγγελματική ανάπτυξη των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών. Μέσω της ανατροφοδότησης που δημιουργήθηκε πιστεύουμε ότι ο στόχος αυτός επιτεύχθηκε σε μεγάλο βαθμό.

Επιπλέον, με αυτή τη δράση έγινε μεγαλύτερο άνοιγμα του σχολείου στην ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα, αφού τις ομιλίες παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί απ' όλη την Ελλάδα. Η συμμετοχή στη δράση ξεπέρασε τα 280 άτομα από τα οποία κατά μέσο όρο 35 συμμετείχαν σε κάθε ομιλία. Αυξημένο ενδιαφέρον παρατηρήθηκε στις επιμορφώσεις τις σχετικές με τις νέες τεχνολογίες και τη χρήση τους στη διδασκαλία.

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν συνεργασίες τόσο με Πανεπιστημιακούς και ειδικούς επιστήμονες με γνώσεις και εμπειρία στο αντικείμενό τους όσο και με συναδέλφους εκπαιδευτικούς από άλλα σχολεία. Εκτός από τις παρουσιάσεις από τους επιμορφωτές, έγιναν τοποθετήσεις από τους επιμορφούμενους και ανταλλάχτηκαν γόνιμες απόψεις, ιδέες και προβληματισμοί.

Το υλικό που παρήχθη (βίντεο, αρχεία pdf, αρχεία ppt, κ.α) διατίθεται στον παρακάτω σύνδεσμο :

Σχεδιασμός και υλοποίηση επιμορφωτικών δράσεων εκπαιδευτικών

(Ο σύνδεσμος παραπέμπει σε φακέλους που περιέχουν τα αρχεία που παρήχθησαν).

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εισηγητές αλλά και όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν ενεργά σ’ αυτήν την επιμόρφωση. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον Μαθηματικό κ Παντελάκη Α. για την τεχνική υποστήριξη της επιμορφωτικής δράσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου