Κυριακή 31 Μαΐου 2020

Πρόσφατα τεύχη του επιστημονικού περιοδικού Έρκυνα.

Επιθεώρηση επιστημονικών και εκπαιδευτικών θεμάτων.


Συμπληρώνονται φέτος επτά (7) χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία του περιοδικού Έρκυνα. Πρόκειται για το ηλεκτρονικό - επιστημονικό περιοδικό με ελεύθερη πρόσβαση, της Πανελλήνιας Παιδαγωγικής Εταιρείας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΑ.Π.Ε.Δ.Ε.).  Ήδη μέχρι στιγμής έχουν αναρτηθεί είκοσι (20) τεύχη του.
Σκοπός του περιοδικού είναι η δημοσίευση πρωτότυπων άρθρων ή εργασιών, που δεν έχουν δημοσιευτεί στο παρελθόν ή δεν έχουν υποβληθεί για δημοσίευση σε άλλο επιστημονικό περιοδικό ή συνέδριο.

Το περιοδικό δημοσιεύει πρωτότυπες εργασίες, οι οποίες κυρίως προωθούν:

α)  τη σύνδεση της έρευνας με την εκπαιδευτική πράξη,
β)  την επισκόπηση σημαντικών θεμάτων της εκπαίδευσης και
γ)  προτάσεις καλών παιδαγωγικών πρακτικών.

Ειδικότερα το περιοδικό φιλοξενεί τόσο θεωρητικές εργασίες όσο και ερευνητικές, από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, που αποτυπώνουν αποτελέσματα κάποιας έρευνας σε διακριτά επιστημονικά αντικείμενα (π.χ. Λογοτεχνία, Φυσική, Μαθηματικά, Ξένες γλώσσες, Τεχνολογία, Πληροφορική, Κοινωνιολογία κ.λπ.) αλλά και από το ευρύτερο επιστημονικό και κοινωνικό περιβάλλον (Εκπαιδευτική Πολιτική, Συγκριτική Εκπαίδευση, Διοίκηση της Εκπαίδευσης, Αξιολόγηση, Ειδική Αγωγή, Διαπολιτισμική Εκπαίδευση, Καινοτόμες Δράσεις κ.λπ.).

Πρόσφατα τεύχη του ηλεκτρονικού περιοδικού Έρκυνα (σε pdf):


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου