Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση – Ο ιστότοπος του ΥΠΑΙΘ


Το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε στη δημιουργία ιστότοπου, για μαθητές και καθηγητές όλων των βαθμίδων, με θέμα την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
Στο ιστότοπο περιέχονται μεταξύ άλλων, οδηγίες για εκπαιδευτικούς και μαθητές, ερωταπαντήσεις σε συνήθεις απορίες γύρω από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, συνδέσμοι για τις πλατφόρμες, καθώς και τις συστάσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Υπουργικές Αποφάσεις, κα.
Μαθητές και εκπαιδευτικοί μπορούν να βρουν βοήθεια για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα παρακάτω θέματα:


ΜΑΘΗΤΕΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ
Βρείτε πληροφορίες για τη σύνδεσή σας στις εκπαιδευτικές πλατφόρμες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, κατεβάστε πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό δημιουργικής απασχόλησης και παρακολουθήστε το πρόγραμμα μαγνητοσκοπημένων εκπαιδευτικών εκπομπών της ΕΡΤ για το Δημοτικό Σχολείο.

Ακολουθήστε το σύνδεσμο για να λάβετε αναλυτικές οδηγίες για την εγκατάσταση και τη χρήση των ηλεκτρονικών εργαλείων τηλεκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘ, να βρείτε χρήσιμους εκπαιδευτικούς πόρους για τους μαθητές σας και να προτείνετε ασκήσεις με βάση τα μαγνητοσκοπημένα μαθήματα της ΕΡΤ για το Δημοτικό Σχολείο.

ΓΥΜΝΑΣΙΟ
Βρείτε πληροφορίες για ηλεκτρονικά μαθήματα και διαδραστικά σχολικά βιβλία και δείτε πού μπορείτε να παρακολουθήσετε ενδιαφέροντα πειράματα, εκπαιδευτικά παιχνίδια, οπτικοακουστικό υλικό και πολλά άλλα εκπαιδευτικά αντικείμενα.

Αποκτήστε πρόσβαση σε μία πληθώρα υλικών όπως εικόνες, βίντεο, προσομοιώσεις και παιδαγωγικά και επιστημονικά τεκμηριωμένα εκπαιδευτικά σενάρια και βρείτε συνοδευτικά υλικά για τις ψηφιακές σας παραδόσεις.

ΛΥΚΕΙΟ
Δείτε πώς θα πάρετε μέρος στις ψηφιακές παραδόσεις μαθημάτων, πώς μπορείτε να ανταλλάξτε απόψεις με τους καθηγητές και τους συμμαθητές σας και πού μπορείτε να βρείτε χρήσιμο υλικό προετοιμασίας για τις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Οργανώστε τις ψηφιακές τάξεις για τους μαθητές σας και μοιραστείτε μαζί τους ασκήσεις, παράλληλα αναγνώσματα και άλλο χρήσιμο εκπαιδευτικό υλικό προετοιμασίας.

ΔΙΕΚ
Οργανώστε τις ψηφιακές τάξεις για τους μαθητές σας και μοιραστείτε μαζί τους ασκήσεις, παράλληλα αναγνώσματα και άλλο χρήσιμο εκπαιδευτικό υλικό προετοιμασίας.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία και την εξ αποστάσεως εκπαιδευτική και ερευνητική διαδικασία στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.


Ο ιστότοπος του Υπουργείου Παιδείας εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου