Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

Κέντρα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης με διετή προγράμματα σπουδών για αποφοίτους των ΕΠΑΛ


Τα Κέντρα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Κ.Ε.Ε.) που ιδρύονται εντός των πανεπιστημίων το ακαδημαϊκό έτος 2019-20, σε συνεργασία με τα υφιστάμενα ερευνητικά κέντρα, θα παρέχουν δωρεάν προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης διάρκειας τεσσάρων εξαμήνων μαθήματα, εργαστήρια, πρακτική άσκηση για αποφοίτους ΕΠΑΛ.
Η επιλογή των σπουδαστών θα γίνεται με το βαθμό απολυτηρίου, χωρίς εξετάσεις.
Το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2019-20 αναμένεται να λειτουργήσουν 60 διετή προγράμματα σπουδών σε 11 πανεπιστήμια της χώρας στα οποία υπολογίζεται να εγγραφούν πάνω από 1500 απόφοιτοι Επαγγελματικών Λυκείων.

Δείτε το ενημερωτικό φυλλάδιο που έστειλε το υπουργείο Παιδείας σε όλα τα ΕΠΑΛ της χώρας


1 σχόλιο:

  1. Διετή Προγράμματα ΑΕΙ: Οι αμοιβές των καθηγητών και πρώην Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης και Διευθυντών Εκπαίδευσης. Δημοσίευση: 06/07/2019

    Το ύψος της ωριαίας αμοιβής διδασκόντων μελών ΔΕΠ και λοιπών κατηγοριών διδασκόντων/εκπαιδευτών στα προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης των Κ.Ε.Ε. των Α.Ε.Ι., πλην των ακαδημαϊκών υποτρόφων, καθορίζεται με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, ως εξής:
    • μέλη ΔΕΠ 30 ευρώ,
    • πτυχιούχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με διδακτορικό 20 ευρώ,
    • πτυχιούχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με μεταπτυχιακό 18 ευρώ,
    • πτυχιούχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης 15 ευρώ,
    • μη πτυχιούχοι/ειδικής τεχνικής εμπειρίας/εμπειροτέχνες 13 ευρώ.

    Το ύψος του μηνιαίου επιμισθίου για τους Οργανωτικούς Συντονιστές των προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης των Κ.Ε.Ε., που μπορούν να τοποθετηθούν με απόσπαση οι πρώην Πεεριφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης και οι πρώην Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθορίζεται, με την ίδια απόφαση, στα τριακόσια (300) ευρώ.

    1. Ως δικαιολογητικά πληρωμής της αμοιβής των ανωτέρω διδασκόντων καθώς και του επιμισθίου των Οργανωτικών Συντονιστών ορίζονται τα προβλεπόμενα από τις ισχύουσες διατάξεις.
    2. Οι ανωτέρω αποζημιώσεις υπόκεινται σε κρατήσεις υπέρ Δημοσίου και τρίτων, όπως καθορίζονται από τις ισχύουσες διατάξεις.
    3. Οι αποζημιώσεις διδασκαλίας καθώς και το επιμίσθιο των Οργανωτικών Συντονιστών που καθορίζονται με την παρούσα απόφαση, θεωρούνται πρόσθετες αμοιβές για όσους υπάγονται στις διατάξεις του ν.4354/2015 ή του ν.4472/2017 και καταβάλλονται σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τους περιορισμούς της παρ. 2 του άρθρου 104 του Συντάγματος, του άρθρου 28 του ν.4354/2015, του άρθρου 156 του ν.4472/2017 και του άρθρου 2 του ν.3833/2010.

    ΑπάντησηΔιαγραφή