Κυριακή 7 Απριλίου 2024

Photomath : Σαρώνει, λύνει και παρουσιάζει τα βήματα για τη λύση σχεδόν οποιουδήποτε μαθηματικού προβλήματος.

Του Ισιδώρου Γλαβά

Η εφαρμογή Photomath δεν είναι καινούργια, αφού κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2014 και έχει ξεπεράσει τις 100 εκατομμύρια λήψεις μέχρι σήμερα. Πρόκειται για ένα χρήσιμο μαθηματικό εργαλείο της Google που βασίζεται πλέον στην τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) . Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με επιτυχία σε ένα ευρύ φάσμα μαθηματικών προβλημάτων, από βασικά προβλήματα δημοτικού σχολείου, όπως η διαίρεση και ο πολλαπλασιασμός, έως προχωρημένα μαθηματικά όπως η τριγωνομετρία και ο διαφορικός λογισμός. 

Πώς λειτουργεί η εφαρμογή για τα μαθηματικά

Μόλις σαρωθεί ένα πρόβλημα με την εφαρμογή, η τεχνητή νοημοσύνη αρχίζει να λειτουργεί. Ύστερα από λίγα δευτερόλεπτα, εμφανίζεται μια απάντηση, μαζί με λεπτομέρειες για τον τρόπο επίλυσης του προβλήματος. Το τελευταίο κομμάτι είναι πιθανώς το πιο χρήσιμο μέρος αυτής της εφαρμογής. Δεν δίνεται μόνο η λύση, αλλά ένας μαθητής μπορεί επίσης να μάθει πώς να φτάσει στην ίδια την απάντηση μόνος του.

Ενώ πολλές άλλες εφαρμογές κάνουν το ίδιο πράγμα, το Photomath θεωρείται συχνά από τους χρήστες ως η πιο ακριβής και η πιο γρήγορη.

Η κάμερα της εφαρμογής μπορεί να αναγνωρίσει τόσο τυπωμένα όσο και χειρόγραφα προβλήματα,  ακόμη και να δείξει αρκετές μεθόδους για προβλήματα που μπορούν να λυθούν με διαφορετικούς τρόπους και λειτουργεί χωρίς να χρειάζεται σύνδεση δεδομένων ή Wi-Fi.

Ποια είναι τα οφέλη της εφαρμογής

Η εφαρμογή Photomath μπορεί να αποτελέσει ένα εργαλείο γρήγορης λύσης και αντιγραφής απαντήσεων από τους μαθητές χωρίς την απαιτούμενη κατανόηση. Φυσικά τέτοιες πρακτικές δεν οφελούν και πρέπει να πεισθούν οι μαθητές γι αυτό με κατάλληλα επιχειρήματα. Η εφαρμογή εάν χρησιμοποιηθεί σωστά μπορεί να έχει πολλά οφέλη τόσο για μαθητές/φοιτητές όσο και για γονείς ή εκπαιδευτικούς.  Για παράδειγμα ένας γονέας μπορεί να ελέγχει τις εργασίες του παιδιού του, ένας μαθητής/φοιτητής να εξασκείται για μια εξέταση ή να αναπληρώνει ένα μάθημα που έχασε και ένας καθηγητής να ελέγχει επίσης τις απαντήσεις που λαμβάνει.

Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να επιλύουν ένα ευρύ φάσμα μαθηματικών προβλημάτων, από τα στοιχειώδη μαθηματικά έως τον διαφορικό και ολοκληρωτικό λογισμό, απλά φωτογραφίζοντας την εξίσωση ή το λεκτικό πρόβλημα. Παρέχει βήμα προς βήμα επεξηγήσεις, καθιστώντας την ένα πολύτιμο εργαλείο για μαθητές και φοιτητές όλων των ηλικιών.

Η τεχνητή νοημοσύνη της εφαρμογής Photomath – ικανή στην αναγνώριση κειμένου, την επίλυση προβλημάτων και την ερμηνεία των αποτελεσμάτων – είναι πολύ πιθανό να ενσωματωθεί στα υπάρχοντα προϊόντα της Google, όπως το Lens και το Search, ενισχύοντας τις λειτουργίες αναγνώρισης κειμένου και επίλυσης προβλημάτων.

 

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για κινητά και tablets. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα εδώ : https://photomath.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου