Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022

Έλεγχος ψηφιακών εγγράφων στο κινητό μας με την εφαρμογή Gov.gr Wallet

 

Το Gov.gr Wallet δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας, αποθήκευσης και ελέγχου των ψηφιακών σας εγγράφων στο κινητό σας. Ήδη υποστηρίζονται τα ψηφιακά δελτία ταυτότητας, οι ψηφιακές άδειες οδήγησης και οι ψηφιακές Κάρτες Αναπηρίας.

Το νέο ψηφιακό δελτίο ταυτότητας, η ψηφιακή άδειας οδήγησης και η ψηφιακή Κάρτα Αναπηρίας είναι ψηφιακά έγγραφα που εκδίδονται μέσω του gov.gr και είναι πλήρως ισάξια με τα έγχαρτα έγγραφα, για κάθε νόμιμη χρήση εντός της Ελληνικής επικράτειας. Δεν αποτελούν διεθνή ταξιδιωτικά έγγραφα. 

Για την δημιουργία ψηφιακού δελτίου ταυτότητας και άδειας οδήγησης είναι απαραίτητοι οι προσωπικοί σας κωδικοί TaxisNet και η κατοχή επιβεβαιωμένου αριθμού κινητού τηλεφώνου στο ΕΜΕΠ. Για την χρήση της εφαρμογής είναι απαραίτητη σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Εφόσον είναι πλήρως ισάξια ως προς την ισχύ τους με τα φυσικά έγγραφα μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε για κάθε αντίστοιχη νόμιμη χρήση εντός της επικράτειας. Εξαιρούνται τα διεθνή ταξίδια (εντός και εκτός Schengen).

Η χρήση του ψηφιακού δελτίου ταυτότητας για συναλλαγές με τραπεζικά ιδρύματα ή παρόχους κινητής ή σταθερής τηλεφωνίας είναι πλέον σε ισχύ. Δηλαδή, η χρήση του ψηφιακού δελτίου ταυτότητας είναι αποδεκτή από τα εν λόγω ιδρύματα και παρόχους, για οποιαδήποτε συναλλαγή.

Επιπλέον, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Gov.gr Wallet μπορείτε να υπογράφετε ψηφιακά κάθε έγγραφο στο docs.gov.gr, δηλαδή: Υπεύθυνη Δήλωση, Εξουσιοδότηση, Ψηφιακή Βεβαίωση Εγγράφου (ψηφιακό γνήσιο της υπογραφής σε ελληνικά και αγγλικά) ή Ιδιωτικό Συμφωνητικό με άλλα φυσικά πρόσωπα.

Για την Κάρτα Αναπηρίας, ενημερωθείτε αναλυτικότερα εδώ

 

Κατεβάστε την εφαρμογή

·         on the App Store for iPhone :

https://apps.apple.com/gr/app/gov-gr-wallet/id1605614816

·         on the Google Play for android :

https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.gov.wallet

 

Πηγή : gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου