Κυριακή 13 Μαρτίου 2022

Πρόσκληση σε σεμινάριο Διδακτικής & Μαθηματικών

 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σε δύο παρουσιάσεις από το χώρο της Διδακτικής και των Μαθηματικών.

Την Τετάρτη 16 Μαρτίου, από τις 6:30 έως τις 7:30. 

Θα ακολουθήσει συζήτηση. 

Η ηλεκτρονική διεύθυνση των εισηγήσεων είναι (πλατφόρμα Webex):

https://minedu-secondary2.webex.com/meet/isiglavas

Θα παρουσιαστούν τα θέματα :

            «Μια προσπάθεια εισαγωγής στην "απόδειξη" από την Α’ γυμνασίου μέχρι την Α’ λυκείου». (Η πρόταση εφαρμόζεται επί  πενταετία στην τάξη). Εισηγητής: Βερύκιος  Πέτρος, Δρ Τμ. Μαθηματικών ΕΚΠΑ, π. Σχ. Σύμβουλος (6:30 έως 7:00)

Μέσα από κατάλληλες δραστηριότητες γίνεται η ανάπτυξη μιας ΕΙΚΑΣΙΑΣ και η ανάγκη ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΓΙΑΣ  ή ΑΝΤΙΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΟΣ για την ισχύ ή την απόρριψή της.

            «Αποτελεσματική διδασκαλία και μάθηση στη σχολική τάξη.  Η περίπτωση των Μαθηματικών». Εισηγητής: Γλαβάς  Ισίδωρος, Μαθηματικός,  MSc,  Διευθυντής 3ου ΓΕΛ Αλίμου (7:00 έως τις 7:30)

Θα παρουσιαστούν οι βασικές έννοιες που σχετίζονται με την Αποτελεσματική Διδασκαλία (ΑΔ), καθώς και οι κυριότεροι παράγοντες από τους οποίους εξαρτάται. Θα αναφερθούν όχι μόνο αποτελέσματα ερευνών σε σχέση με τη διδασκαλία στη Σχολική Τάξη αλλά και διδακτικές προτάσεις. Επίσης, διερευνάται η ΑΔ των Μαθηματικών στη χώρα μας και κατατίθενται προβληματισμοί, συμπεράσματα και ενδεικτικές προτάσεις

Τα θέματα της παρούσας πρόσκλησης απευθύνονται σε μαθηματικούς, δασκάλους, καθώς και εκπαιδευτικούς με ειδικότητες θετικών επιστημών.

 Πλήρες πρόγραμμα παρουσιάσεων στον παρακάτω σύνδεσμο :

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ από το 3ο ΓΕΛ ΑΛΙΜΟΥ, Σ.Ε. 2021-22


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου