Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Τράπεζα Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας – Πλατφόρμα ΙΕΠ


Η Τράπεζα Θεμάτων αποτελεί μέσο υποστήριξης της μάθησης και της διδασκαλίας και ως τέτοιο πρέπει πρώτα από όλα να αντιμετωπίζεται. Ως παιδαγωγικό εργαλείο υπηρετεί τη διαδικασία αξιολόγησης και στόχο της έχει να διευκολύνει και όχι να ελέγξει, να προσανατολίσει και όχι να δεσμεύσει. Παράλληλα, αποτελεί μια βάση πληροφοριών που υπερβαίνει τη χρηστικότητα της βαθμολόγησης και δίνει δυνατότητα για ευρύτερη αποτίμηση και επανασχεδιασμό του μαθήματος και της διδακτικής πράξης. 

Τα επιλεγόμενα σε κάθε γνωστικό αντικείμενο θέματα συνδέονται άμεσα με τις κατευθύνσεις του Προγράμματος Σπουδών, τις συνθήκες και την ποιότητα του διδακτικού έργου και τις δυνατότητες των μαθητών/τριών. Με αυτή την έννοια τα θέματα πρέπει να απηχούν την πραγματικότητα τη σχολικής εργασίας. Να είναι αποτελεσματικά σε σχέση με τους επιδιωκόμενους στόχους που ορίζεται να επιτευχθούν. Να διαθέτουν την αρετή της διακριτικότητας, δηλαδή να επιτρέπουν να διαπιστωθεί η ύπαρξη μαθητών με διαφορετικό επίπεδο ικανότητας – ανταπόκρισης.

Για το 2021-2022 αφορά τις Α’ και Β’ τάξεις των Λυκείων (ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ.)

Η Τράπεζα Θεμάτων εμπλουτίζεται συνεχώς. Μπορείτε να αναζητήσετε τα θέματα ανά τύπο Λυκείου (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ), τάξη και μάθημα, στο σχετικό κόμβο του ΙΕΠ που ακολουθεί. 

Η αναζήτηση Θεμάτων μπορεί να γίνει με βάση τα παρακάτω κριτήρια:

Ø Τύπος σχολείου    

Ø Τάξη  

Ø Μάθημα

Ø Θέμα

Ø Ύλη

Σύνδεσμος για αναζήτηση θεμάτων : https://trapeza.iep.edu.gr/public/subjects.php


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου