Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Επαναληπτικά διαγωνίσματα & απαντήσεις στα Μαθηματικά Προσανατολισμού Γ’ Λυκείου.

 

13-5-2021

Οι δύο καταξιωμένοι μαθηματικοί και  συγγραφείς, ο Βασίλης Παπαδάκης και ο Φάνης Μαργαρώνης, προσφέρουν δύο επαναληπτικά Κριτήρια Αξιολόγησης για τους καθηγητές  και τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου. Η προσφορά τους στη μαθηματική κοινότητα γίνεται μέσω του ιστολογίου lisari.blogspot.com.

Πρόλογος των συγγραφέων

Η φετινή χρονιά φτάνει στο τέλος της. Μια χρονιά, κατά τη διάρκεια της οποίας δοκιμαστήκαμε όλοι, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές. Κλείνοντας αυτή την πορεία, θέλουμε να βοηθήσουμε, όπως μπορούμε και από τη δική μας θέση, τόσο τους συναδέλφους μαθηματικούς στο έργο τους, όσο και τα παιδιά στον αγώνα τους να κατακτήσουν τα όνειρά τους εν όψει των Πανελλαδικών Εξετάσεων. 

Με αυτό το σκοπό, λοιπόν, παρουσιάζουμε δύο διαγωνίσματα, ίσως τα τελευταία της χρονιάς. Προσπαθήσαμε να συμπεριλάβουμε τις θεμελιώδεις πλευρές της ύλης και βασικές μεθοδολογίες. Πιστεύουμε ότι κινηθήκαμε στο συχνά αποκαλούμενο "πνεύμα των εξετάσεων", αν και αυτό αφενός είναι εκ των πραγμάτων μεταβλητό, αφετέρου κρίνεται εκ του αποτελέσματος και από τους αποδέκτες της εργασίας μας. 

Ελπίζουμε η προσπάθειά μας να φανεί χρήσιμη και ευχόμαστε επιτυχία.

1ο και 2ο Επαναληπτικό Διαγώνισμα

Απαντήσεις 1ου και 2ου Διαγωνίσματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου