Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Εκπαιδευτικό υλικό για τη σχολική γιορτή της 25ης Μαρτίου 1821.

 

Του Ισιδώρου Γλαβά

Σε αυτό το αφιέρωμα συγκεντρώνουμε υλικό για την γιορτή της 25ης Μαρτίου 2821 το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για την οργάνωση και τον εμπλουτισμό της σχολικής γιορτής, αλλά και για την καλύτερη ενημέρωση και προβληματισμό τόσο των μαθητών όσο και των εκπαιδευτικών.

Φέτος ο εορτασμός λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών τις οποίες επιβάλλει η πανδημία θα έχει περιορισμούς, αλλά δεν θα στερηθεί της λαμπρότητας που απαιτεί η επέτειος για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Εορτάζουμε με εθνική υπερηφάνεια την παλιγγενεσία των Ελλήνων, την αναγέννηση του Ελληνικού Κράτους και ταυτόχρονα, τιμούμε με θρησκευτική ευλάβεια, τον Ευαγγελισμό της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Στρέφουμε τη σκέψη μας στην ιστορική περίοδο της Επανάστασης, όχι για μια απλή υπόμνηση των γεγονότων, αλλά για να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας από τις υποθήκες των προγόνων μας και να αντλήσουμε διδάγματα απ' αυτές.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλους τους ΕΛΛΗΝΕΣ ! 

 


Ακολουθούν οι σύνδεσμοι με το υλικό της επετείου:

Το Χρονικό της Επανάστασης του 1821,  από την ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ

Παρουσίαση Prezi, από την ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ

Εκπαιδευτικό υποστηρικτικό υλικό για το 1821, από την ΙΩΑΝΝΑ Α. ΡΑΜΟΥΤΣΑΚΗ, ΣΕΕ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΠΕ.Κ.Ε.Σ. ΚΡΗΤΗΣ

Ηλεκτρονικοί Σύνδεσμοι για τις διδακτικές και σχολικές δράσεις για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, από την ΣΕΕ Φιλολόγων ΣΤΕΡΓΙΑΝΗ ΖΑΝΕΚΑ


πηγές συνδέσμων - υλικού:  ΠΕΚΕΣ Κρήτης, https://teachandfun.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου