Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

Προσομοιώσεις στις θετικές επιστήμες από το PhET

 

Οι προσομοιώσεις PhET είναι πολύ ευέλικτα εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς τρόπους. Εδώ θα βρείτε χρήσιμο υλικό και θα μάθετε αποτελεσματικούς τρόπους για να συμπεριλάβετε τις προσομοιώσεις PhET στην τάξη σας. Υπάρχουν δεκάδες προσομοιώσεις που αναφέρονται στα μαθήματα Φυσική, Χημεία, Μαθηματικά, Γεωγραφία και Βιολογία και απευθύνονται σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

 Συμβουλές και Πόροι για τη Διδασκαλία με τις προσομοιώσεις PhET

 

Δείτε όλες τις προσομοιώσεις εδώ


Δείγμα Προσομοίωσης:  Λύσης εξίσωσης 1ου βαθμού με έναν άγνωστο (χρειάζεται λίγος χρόνος για την φόρτωση της εφαρμογής).

 

Το PhET παρέχει διασκεδαστικές, δωρεάν, διαδραστικές και βασισμένες σε έρευνα προσομοιώσεις φυσικών φαινομένων και μαθηματικών. Κάθε προσομοίωση δοκιμάζεται και αξιολογείται εξαντλητικά προκειμένου να διασφαλιστεί η εκπαιδευτική της αποτελεσματικότητα. Οι δοκιμές αυτές περιλαμβάνουν συνεντεύξεις με μαθητές και παρατήρηση της χρήσης των προσομοιώσεων μέσα στις τάξεις. Οι προσομοιώσεις είναι γραμμένες σε Java, Flash ή HTML5 και μπορούν να τρέχουν μέσω διαδικτύου ή να αποθηκευτούν στον υπολογιστή σας. Όλες οι προσομοιώσεις είναι ανοικτού κώδικά (δείτε τον πηγαίο κώδικα). Πολλαπλοί χορηγοί υποστηρίζουν το Έργο Phet, επιτρέποντας σε αυτούς τους πόρους να είναι δωρεάν για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.


Πηγή: https://phet.colorado.edu/el/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου