Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Ασφάλεια στο διαδίκτυο - Οδηγός για γονείς.

Το διαδίκτυο είναι ένας καταπληκτικός κόσμος που έχει ανοίξει νέους ορίζοντες μάθησης, επικοινωνίας και ψυχαγωγίας στη ζωή μας. Μέσω του διαδικτύου οι νέοι σήμερα έχουν ευκαιρίες για πληθώρα δραστηριοτήτων που μπορούν να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους και να ενδυναμώσουν τη γνώση και τη δημιουργικότητά τους.

Το διαδίκτυο όμως είναι ένας κόσμος ανοιχτός προς όλους και αυτό το βασικό χαρακτηριστικό του είναι που κρύβει και τους μεγαλύτερους κινδύνους. Διαδικτυακή αποπλάνηση, εθισμός, διαδικτυακός εκφοβισμός, υποκλοπή προσωπικών δεδομένων, παραπληροφόρηση είναι μόνο μερικές από τις προκλήσεις που καλούνται οι σημερινοί γονείς και εκπαιδευτικοί να αντιμετωπίσουν προκειμένου να εξασφαλίσουν μια ασφαλή και ποιοτική ψηφιακή ζωή για τα παιδιά.

Αρωγός και σε όλη αυτή την προσπάθεια είναι το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου που ξεκίνησε να λειτουργεί από το Ιούλιο του 2016 υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας και πιο συγκεκριμένα του Ινστιτούτου Πληροφορικής. Είναι επίσημος εκπρόσωπος στην Ελλάδα των Πανευρωπαϊκών Οργανισμών INSA. Έχει εκδώσει αρκετά φυλλάδια για εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά σχετικά με το διαδίκτυο. Ένα από αυτά είναι :

«Ασφάλεια στο διαδίκτυο. Οδηγός για γονείς»

πηγή : saferinternet4kids.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου